Η αισιόδοξη πλευρά της ζωής μας

25 Nov

Η αισιόδοξη πλευρά της ζωής μας

By 

 

Στις μέρες μας, όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με καθημερινά προβλήματα, μικρά ή μεγάλα, με λιγότερες ή περισσότερες συνέπειες. Το πώς θα αντιδράσει όμως ο καθένας μας εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες με κύριο τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα. Ζηλεύουμε τους ανθρώπους που μπορούν και πορεύονται στη ζωή με δύναμη, θάρρος και πίστη στον εαυτό τους.

Το ‘’κερασάκι’’ όμως σε όλη αυτή την όμορφη τούρτα που ονομάζουμε ‘’δυναμική προσωπικότητα’’, το δίνει μία και μοναδική ιδιότητα: η αισιοδοξία. Πόσο αισιόδοξοι είμαστε στη ζωή μας? Τι κάνουν οι αισιόδοιξοι άνθρωποι τόσο καλά που καταφέρνουν κάθε κατάσταση της ζωής τους να την αντιμετωπίζουν με αποτελεσματικότητα?

Κανείς δεν γεννιέται αισιόδοξος. Αισιοδοξία είναι μία πηγαία ενέργεια που αποκτάται μέσα από συγκεκριμένες πράξεις, συνήθειες, αξίες, πιστεύω, στάση και τρόπο ζωής, οπτική του κόσμου και του μέλλοντος. Το θέμα είναι πώς βλέπουμε πάντα το ποτήρι. Ένας απαισιόδοξος θα το βλέπει πάντα μισοάδειο, ενώ αντιθέτως ένας αισιόδοξος το βλέπει πάντα μισογεμάτο. Αυτοί που επιλέγουν να κοιτούν θετικά την ζωή, και αυτοί που επιλέγουν να είναι κατσούφηδες, γκρινιάρηδες, μίζεροι και αρνητικοί με αποτέλεσμα πάντα να έλκουν την αποτυχία στη ζωή τους.

Ποιά είναι όμως αυτά τα συγκεκριμένα μικρά βήματα που κάνουν οι αισιόδοξοι άνθρωποι και που ίσως θα έπρεπε να ακολουθούμε όλοι για να έλκουμε την επιτυχία και την ευτυχία στη ζωή μας:

  • Οι αισιόδοξοι άνθρωποι ζουν το εδώ και τώρα. Δίχως να υπάρχει αύριο, δίχως να υπάρχει χθες, αυτοί οι άνθρωποι ζουν τη κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία. Απολαμβάνουν την στιγμή. Δεν ανησυχούν για το μέλλον. Δεν τους νοιάζει αν αύριο χαλάσει ο καιρός και βραχούν από την καταιγίδα. Σήμερα έχει έναν ζεστό, φωτεινό ήλιο και πρέπει να τον απολαύσουν.
  • Δεν παύουν να ονειρεύονται. Κάνουν όνειρα. Και ποτέ με μέτρο. Όνειρα ακόμη και άπιαστα. Άλλωστε τι έχουν να χάσουν?
  • Συγχωρούν. Δεν κρατάνε κακία σε κανέναν. Πιστεύουν ότι η συγχώρεση είναι ένα δυνατό όπλο για να διώχνεις το άγχος, τα αρνητικά συναισθήματα και να χτίζεις εποικοδομητικά τις σχέσεις σου με τους άλλους ανθρώπους.
  • Δεν χάνουν ποτέ τον ενθουσιασμό τους. Ενθουσιασμό τόσο για ήδη υπάρχοντα πράγματα, όσο και για τη δημιουργία και εμφάνιση νέων καταστάσεων και πραγμάτωνν. Πίσω από κάθε κλειστή πόρτα, βλέπουν άλλες τόσες ανοιχτές. Είναι άκρως δημιουργικοί και χρησιμοποιούν σχεδόν κάθε μέρα τη φαντασία τους.
  • Ακούνε και σέβονται πραγματικά τους άλλους. Δείχνουν απεριόριστη προσοχή και έλεγχο στα λεγόμενα του άλλου χωρίς να διακόπτουν και χωρίς να κριτικάρουν. Δείχνουν σεβασμό απέναντι στον άλλον, κάνοντας πάντα ιδιαίτερους διαλόγους, ποτέ μονολόγους.
  • Δεν νοιάζονται για την γνώμη των άλλων. Έχουν απεριόριστη αυτοεκτίμηση και αυτό δεν μπορεί να τους το κλονίσει τίποτα και κανένας. Άλλωστε ποτέ δεν μπορείς να είσαι αρεστός από όλους. Γιατί να προσπαθείς για κάτι τέτοιο? Εμπιστεύονται τον εαυτό τους, χωρίς φυσικά να ισοπεδώνουν και να απορρίπτουν την γνώμη των άλλων.

Εν τέλει ...

Οι αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν πιο ευτυχισμένες οικογένειες, πιο καλή επαγγελματική πορεία γεμάτη επιτυχίες, πραγματικούς φίλους και μία δυνατή ακέραιη προσωπικότητα που ποτέ δεν θα τους προδώσει. Βλέπουν πάντα ένα πολύχρωμο ουράνιο τόξο μετά από μία καταιγίδα και ξέρουν να δημιουργούν τον δικό τους ήλιο, που μπορούν να ατενίζουν ακόμη και με κλειστά παράθυρα!

Read 628 times
Μοσχούλα Μπέστα Master NLP Life Coach

Μια γυναίκα που περνάει από την καθημερινότητα σε μία περιπέτεια. Πώς καταλήγει να είναι μία επιτυχημένη επιχειρηματίας. Βγαίνοντας νικήτρια από την μάχη με τον καρκίνο στα 34 και με την επιστροφή μου στα θρανία στα 38, η ιστορία μου θα μπορούσε ίσως να αποτελέσει ένα παράδειγμα πίστης στις δυνατότητες του εαυτού μας. Είναι αυτή η θέληση για εξέλιξη που με διαφοροποιεί.

Website: mybestlife.gr

Επικοινωνία

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του My Best Life.