Η αξία και τα οφέλη μιας ομάδας γυναικών

25 Nov

Η αξία και τα οφέλη μιας ομάδας γυναικών

By 

 

Στις μέρες μας, ο αστικός τρόπος ζωής, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η πρόοδος της κοινωνίας, έχουν καταστήσει την γυναίκα ως ένα πρόσωπο με πολλούς ρόλους, πολλές ‘’μάσκες’’ που πρέπει να αλλάζει καθημερινά στο θέατρο που ονομάζεται ζωή. Η σύγχρονη πλέον γυναίκα κουβαλάει πάνω της τον ρόλο της συζύγου, μητέρας, αδερφής, εργαζόμενης, καλής νοικοκυράς, γυναίκας καριερίστριας. Ρόλοι όπου ο καθένας εμπεριέχει αμέτρητες απαιτήσεις.

Είναι, λοιπόν, φυσικό επακόλουθο οι γυναίκες του σήμερα να μην βρίσκουν χρόνο για τον εαυτό τους, για τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τα όνειρα και τους στόχους τους. Τα καταπιεσμένα συναισθήματα, όλα όσα εκφράζονται με ‘’άτσαλο’’ τρόπο, και όλα εκείνα που δεν τολμούν ποτέ να βγούν στην επιφάνεια, οδηγούν την σύγχρονη γυναίκα στην αποξένωση και στον ατομισμό με αποτέλεσμα το άγχος και τις καταθλιπτικές διαταραχές, οι οποίες ‘’καλπάζουν’’ στο γυναικείο φύλο.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο μεγάλη αξία αποτελούν στη ζωή η ομαδικότητα και η συντροφικότητα; Ο καθένας μας κουβαλάει πάντα μαζί του τις δικές του γνώσεις, πεποιθήσεις, ικανότητες, αξίες και όνειρα. Σκέψου όλα αυτά να μπορείς να τα ανταλλάξεις, να τα εκφράσεις, να τα μοιραστείς με άλλους ανθρώπους. Μέσα από το ‘’δίνω-παίρνω’’ το άτομο εξελίσσεται, καλλιεργώντας τόσο το πνεύμα του όσο και την καρδιά του. Μιά καρδιά που μπορεί πλέον να χωρέσει πολλά νέα όνειρα και στόχους.

Οι πολλαπλοί ρόλοι των γυναικών έρχονται να εμπλουτιστούν και με την ζοφερή αποξένωση που επιφέρει ο νέος κόσμος της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο καφές μεταξύ των γυναικών μετατράπηκε σε like στο Facebook, το τηλεφώνημα με αναπάντητη κλήση και το χάδι και η αγκαλιά με ένα απλό ‘’τα λέμε’’. Πού πήγαν όλες εκείνες οι ενστικτώδεις ανθρώπινες αξίες και ανάγκες για αληθινή επαφή και ψυχαγωγία; Πού εναποθέτουμε πλέον τους φόβους μας, τις σκέψεις, τις ανησυχίες και τα συναισθήματά μας;

Είναι πραγματικά ανεκτίμητη η αξία του να μοιράζεσαι. Μέσω της επικοινωνίας καταφέρνεις να νικήσεις τους φόβους σου, να λάβεις πολύτιμες συμβουλές για τις ανησυχίες σου, να εκφράζεις τα κρυμμένα συναισθήματά σου που χρόνια επεξεργάζονταν μονάχα ο εσωτερικός κριτής σου.

Μία ομάδα αποτελεί ένα ασφαλές μέρος. Το ίδιο αποτελεί και μία ομάδα γυναικών. Τόλμησε να βρεθείς σε μία ομάδα ομοτίμων. Τόλμησε να αφήσεις την εικονική πραγματικότητα και να ζήσεις την πραγματική ζωή, αυτή που είναι γεμάτη ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές, κυρίως όμως γεμάτη εκπλήξεις. Η ανταλλαγή συναισθημάτων και εμπειριών μέσα σε μία ομάδα, σου χαρίζει ένα μοναδικό δώρο: την ικανότητα ενσυναίσθησης, δηλαδή την ικανότητα να κατανοείς και να αποδέχεσαι πλήρως την συναισθηματική κατάσταση του άλλου.

Δουλεύοντας πολλά χρόνια με γυναίκες στον χώρο της υγείας, κυρίως γυναίκες νοσηλεύτριες, απέκτησα την ικανότητα του να ‘’καταλαβαίνω’’. Τι σημαίνει καταλαβαίνω; Αναγνωρίζω, αντιλαμβάνομαι, κατανοώ και συμμερίζομαι τις ανάγκες μιάς γυναίκας. Όταν μιλάμε για ανάγκες, ουσιαστικά αναφερόμαστε στις συναισθηματικές ανάγκες, σ’ αυτές τις ανάγκες που ίσως τελικά ενωμένες οι γυναίκες θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα. Διαπίστωσα, επίσης, πως σε κάθε σύγχρονη γυναίκα λείπει κάτι κοινό: ο χρόνος για τον εαυτό της, Χρόνος όχι τόσο ποσοτικός, αλλά ποιοτικός. Χρόνος όπου θα μπορεί να εκφράσει τις ανάγκες της, να καλλιεργήσει την σκέψη της, να τονώσει την σωματική και ψυχική της υγεία.

Μέσα από την ιδέα μου για την δημιουργία μίας ημέρας μέσα στην εβδομάδα αποκλειστικά αφιερωμένη στις γυναίκες, για ένα ζεστό και φιλικό στέκι γυναικών, έχω ως στόχο να υλοποιήσουμε μαζί ενωμένες όλα τα παραπάνω.

Να ενώσουμε όνειρα, δυνάμεις, στόχους....
Να μοιραστούμε στιγμές, ανησυχίες, εμπειρίες, προβλήματα.....
Να ανακαλύψουμε την καλά κρυμμένη γυναικεία πλευρά που βρίσκεται μέσα μας....
Να ομορφύνουμε τον εσωτερικό και εξωτερικό μας κόσμο.....
Να γίνουμε ο καλύτερός μας εαυτός!

Σας περιμένω κάθε Τρίτη στο νέο μας στέκι στην οδό Χάλκης 6 πλησίον του ηλεκτρικού σταθμού Πευκάκια Ν. Ιωνίας

Και…θυμηθείτε.....

Είμαστε τόσο διαφορετικές και τόσο ίδιες τελικά μεταξύ μας. Είμαστε γυναίκες. Είμαστε μοναδικές. Μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα!!!!
Μοσχούλα Μπέστα Master NLP Life & Health Coach

Μοσχούλα Μπέστα
Master NLP Life & Health Coach
www.mybestlife.gr

Read 967 times
Μοσχούλα Μπέστα Master NLP Life Coach

Μια γυναίκα που περνάει από την καθημερινότητα σε μία περιπέτεια. Πώς καταλήγει να είναι μία επιτυχημένη επιχειρηματίας. Βγαίνοντας νικήτρια από την μάχη με τον καρκίνο στα 34 και με την επιστροφή μου στα θρανία στα 38, η ιστορία μου θα μπορούσε ίσως να αποτελέσει ένα παράδειγμα πίστης στις δυνατότητες του εαυτού μας. Είναι αυτή η θέληση για εξέλιξη που με διαφοροποιεί.

Website: mybestlife.gr

Επικοινωνία

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του My Best Life.