Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη

25 Nov

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη

By 

«Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.»
Κ. Π. Καβάφης

Όταν έχεις ένα όραμα, ένα στόχο στη ζωή σου και ξεκινάς δειλά δειλά να δημιουργείς ένα πλάνο, ώστε να τον πετύχεις, αντιμετωπίζεις διάφορα εμπόδια. Αν απογοητευτείς, και δεν συνεχίσεις την προσπάθειά σου, αν αφήσεις να σβήσει η εικόνα του οράματος από το μυαλό σου, δεν υπάρχει πιθανότητα να φτάσεις ποτέ στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το Life Coaching σε βοηθά να μείνεις πιστός στο όραμά σου, αλλά και να σχεδιάσεις με προσοχή τα βήματα προς αυτό, λαμβάνοντας υπόψη σου όλα τα πιθανά εμπόδια, που μπορεί να προκύψουν. Πολύ βασικό, στην όλη διαδικασία, είναι ο στόχος σου να σε κινητοποιεί τόσο πολύ, που κάθε εμπόδιο, δεν θα σε γυρίζει πίσω, αλλά αντίθετα θα γίνεται ένα σκαλοπάτι, που θα σε φέρνει ακόμα πιο κοντά του. Πρέπει, ωστόσο, να είσαι πολύ αποφασισμένος και να έχεις πιστέψει στον εαυτό σου και στις δυνάμεις σου.

Γιατί στο Life Coaching, είσαι εσύ και ο εαυτός σου. Και αν υπάρχει απέναντί σου ένας άλλος άνθρωπος, ένας Coach, αυτός είναι εκεί για να στέκεται δίπλα σου και να σε βοηθάει μέσω διάφορων τεχνικών, μέσω ερωτήσεων και γόνιμου διαλόγου, στο να παραμένεις πιστός στον εαυτό σου και στο όραμά σου.

Τίποτα δεν κατακτάται εύκολα, ή με μαγικά ραβδιά και μυστικές συνταγές επιτυχίας. Αυτό είναι και βασική αρχή μας στο Coaching. Δεν δίνουμε έτοιμες λύσεις, δεν συμβουλεύουμε, δεν καθοδηγούμε. Πιστεύουμε πως ο καθένας είναι μοναδικός και έχει την ικανότητα να βρει τον δικό του τρόπο να κατακτήσει το όνειρό του. Έτσι, μόνο, αυτή η κατάκτηση θα μετατραπεί σε προσωπικό, ξεχωριστό και ανεκτίμητο έπαθλο στη ζωή. Αν έχεις μια Ιθάκη μέσα σου, λοιπόν, μην το αναβάλλεις. Πίστεψε πως μπορείς να τη φτάσεις και ξεκίνα το ταξίδι σου. Και όπως λέει ο ποιητής, έτσι σοφός, που θα γίνεις προσπαθώντας να πετύχεις το στόχο σου, με τόση πείρα, που θα αποκτήσεις, τόση αυτογνωσία, σίγουρα θα καταλάβεις οι στόχοι, ή «οι Ιθάκες τι σημαίνουν». Και πόσο σπουδαιότερο ακόμα, για φαντάσου, όταν αυτούς τους στόχους, τους κατακτήσεις και πατήσεις με τα πόδια σου στον τόπο της προσωπικής σου Ιθάκης!

Μαρία Καλαμαρά- Life Coach

Read 997 times
Μοσχούλα Μπέστα Master NLP Life Coach

Μια γυναίκα που περνάει από την καθημερινότητα σε μία περιπέτεια. Πώς καταλήγει να είναι μία επιτυχημένη επιχειρηματίας. Βγαίνοντας νικήτρια από την μάχη με τον καρκίνο στα 34 και με την επιστροφή μου στα θρανία στα 38, η ιστορία μου θα μπορούσε ίσως να αποτελέσει ένα παράδειγμα πίστης στις δυνατότητες του εαυτού μας. Είναι αυτή η θέληση για εξέλιξη που με διαφοροποιεί.

Website: mybestlife.gr

Επικοινωνία

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του My Best Life.