Η ανάσταση οδηγός προς την αυτογνωσία

25 Nov

Η ανάσταση οδηγός προς την αυτογνωσία

By 

 

Το Πάσχα συνδέεται με την Άνοιξη, οπότε φέρνει πάντα χαρούμενους συνειρμούς στο μυαλό. Όπως και όλες οι γιορτές, έτσι και αυτή συνδέει τα μέλη της οικογένειας και τα φέρνει πιο κοντά. Οι περισσότεροι βιώνουν το Πάσχα απλώς ως μία ανοιξιάτικη γιορτή με δώρα, φίλους, φαγοπότι και διασκέδαση. Κολλάνε στους τύπους και χάνουν το νόημα και την ουσία αυτής της γιορτής.

Τα ήθη και τα έθιμα στο τόπο μας είναι πολλά λόγω ημερών. Συνήθως ο τρόπος που τα βιώνουν οι περισσότεροι είναι σαν μία υποχρέωση, σαν ένα καθήκον. ΄΄Πρέπει΄΄ να πάω στην εκκλησία, ΄΄πρέπει΄΄ να βάψω κόκκινα αυγά, ‘’πρέπει΄΄ να κάνω νηστεία. Μία σειρά από μηχανικά ΄΄πρέπει΄΄.

Η μεγάλη, όμως, αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης θα έπρεπε να έχει για τον καθένα μας ένα βαθύτερο νόημα. Όταν τα κάνουμε όλα μηχανικά, χωρίς να τα βιώνουμε αληθινά, φεύγουν οι γιορτές και μας αφήνουν ένα αίσθημα κενού. Είναι πολύτιμο να αρχίσουμε να ψάχνουμε την ουσία της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα μέσα μας. Να βρούμε το νόημα και να το ζήσουμε.

Η Μεγάλη Εβδομάδα και τα πάθη του Χριστού συμβολίζουν έμμεσα την σκοτεινή πλευρά του κάθε ανθρώπου, τον προσωπικό πόνο και την δυστυχία. Μέσα σ’αυτό το μελαγχολικό κλίμα είναι καλό να αναλογιστούμε βαθύτερα υπαρξιακά μας ζητήματα. Η Ανάσταση του Χριστού να αποτελέσει μία ευκαιρία για την δική μας προσωπική ανάσταση. Η αγάπη, η πίστη και η ελπίδα να αντηχήσει στις καρδιές μας!

Μέσω της Ανάστασης, ας νιώσουμε ότι οποιοδήποτε δικό μας πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί και έχουμε τη δύναμη να φτάσουμε στη λύτρωση. Καλούμαστε μέσω αυτής της Γιορτής να εγκαταλείψουμε ό,τι δεν μας αρέσει, ό,τι δεν μας βοηθάει να φτάσουμε στην πνευματική αυτογνωσία. Τι είναι αυτό? Οι φόβοι μας, οι ανησυχίες μας, οι συνήθειές μας, οι αρνητικές σκέψεις, ο προσωπικός ΄΄σταυρός’’ που κουβαλάμε.

Εύχομαι αυτές οι μέρες, ακόμη και για τους ανθρώπους που δεν πιστεύουν, να αποτελέσουν την αρχή για εσωτερική ενδοσκόπηση, αναθεώρηση και αλλαγή. Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο! Η αναγέννηση ας έρθει στη ψυχή μας!

΄΄Χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται’’……… ΄΄Με τον Θεό όλα είναι δυνατά΄΄!!!

Read 951 times
Μοσχούλα Μπέστα Master NLP Life Coach

Μια γυναίκα που περνάει από την καθημερινότητα σε μία περιπέτεια. Πώς καταλήγει να είναι μία επιτυχημένη επιχειρηματίας. Βγαίνοντας νικήτρια από την μάχη με τον καρκίνο στα 34 και με την επιστροφή μου στα θρανία στα 38, η ιστορία μου θα μπορούσε ίσως να αποτελέσει ένα παράδειγμα πίστης στις δυνατότητες του εαυτού μας. Είναι αυτή η θέληση για εξέλιξη που με διαφοροποιεί.

Website: mybestlife.gr

Επικοινωνία

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του My Best Life.