Μάθε να αλλάζεις

25 Nov

Μάθε να αλλάζεις

By 

Πολλές φορές στη ζωή μας αντιμετωπίζουμε προβλήματα και καταστάσεις, στα οποία δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε με τις ήδη υπάρχουσες αντιλήψεις, ικανότητες και χαρακτηριστικά που έχουμε. Η ανάγκη για αλλαγή είναι επιτακτική για την εξέλιξη και την ψυχική ισορροπία του ατόμου.

Πόσο εύκολο,όμως είναι να αλλάξει κάποιος, να αφήσει πίσω τα γνώριμα μονοπάτια που έχει συνηθίσει να περπατάει, να αλλάξει τις συνήθειές του, να κοιτάξει μπροστά με άλλη οπτική γωνία? Πoλλοί θα υποστηρίξουν πως η αλλαγή είναι μία επώδυνη κατάσταση και δεν θα την τολμήσουν ποτέ. Θα κάτσουν βρεγμένοι στα δικά τους λασπωμένα νερά, χωρίς να μάθουν να εξερευνούν καινούριους βυθούς. Το οικείο, το γνώριμο είναι αυτό που επιθυμούμε αντιθέτως με το άγνωστο, το μακρινό που φοβόμαστε.

Και εγώ συνεχίζω να υποστηρίζω ‘’Αν δεν σου αρέσει εκεί που βρίσκεσαι, μετακινήσου. Δεν είσαι δέντρο!’’ Τα ψυχικά προβλήματα, τα αδιέξοδα και η κρίση της καθημερινότητας επέρχεται σε όλους μας κάποια στιγμή στη ζωή μας. Το θέμα είναι να βρίσκουμε εναλλακτικούς τρόπους να αντιμετωπίζουμε όλα αυτά. Η αλλαγή ως έννοια είναι δυναμική και κουβαλάει πάνω της ένα θετικό, αισιόδοξο μήνυμα! Με τον ίδιο τρόπο, θετικά και με αισιοδοξία θα πρέπει να ξεκινάει κάποιος και την διαδικασία αλλαγής του. Άλλωστε τα πιο υπέροχα πράγματα συμβαίνουν μόνο όταν μετακινούμαστε από το ‘’ασφαλές’’ μέρος που έχουμε μάθει να στεκόμαστε.

Ένα πρώτο βήμα για αλλαγή είναι η μείωση των αρνητικών σκέψεων. Όταν αλλάζει ο τρόπος σκέψης μας, αλλάζει και η συμπεριφορά μας. Ξεκινήστε από τα πολύ μικρά πράγματα και φτάστε σιγά σιγά στα μεγάλα. Μία αλλαγή στην καθημερινότητά σας όπως το να κόψουμε το τσιγάρο και να ξεκινήσουμε γυμναστική, θα επιφέρει τόσο σωματικές όσο και ψυχικές αλλαγές! Σιγα σιγά με τέτοια μικρά αλλά σταθερά βήματα πετυχαίνονται οι μεγάλες αλλαγές. Η ζωή είναι πολύ μικρή. Πρέπει να γευόμαστε το άγνωστο!

Κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία για αλλαγή στην ζωή μας! Η αλλαγή απαιτεί πραγματική θέληση. Μόνο με αληθινή θέληση και πίστη στον εαυτό μας μπορούμε να αλλάξουμε. Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι αυτοί που τολμούν να αλλάζουν. Είναι αυτοί που δεν κολλάνε σε μία αλήθεια, αλλά αντικαθιστούν και προσθέτουν στη ζωή τους ΄΄μαγικά και’’, που ανοίγουν τον δρόμο για μία δημιουργική, προσωπική και συλλογική ανέλιξη. Τόλμησε να πάρεις ρίσκο, να κάνεις κάτι που δεν έκανες ποτέ, να σκέφτεσαι με την καρδιά, να είσαι ανεξάρτητος χωρίς να ακούς κανέναν. Μην σταματήσεις να ονειρέυεσαι και μην απογοητευτείς αν δεν έχεις μεγάλες αλλαγές από την αρχή.

Να θυμάσαι πώς σημασία δεν έχει να γίνεις ο καλύτερος από όλους, αλλά καλύτερος από ότι ήσουν χθες. Για να αλλάξουν οι άνθρωποι και να σου φέρονται με τρυφερότητα, πρέπει πρώτα να φερθείς με τρυφερότητα εσύ στον εαυτό σου. Μάθε να αλλάζεις! Μάθε να κοιτάς μπροστά με χαμόγελο και να βλέπεις παντού μόνο ουράνια τόξα. Μην δέχεσαι την καταιγίδα στην ζωή σου ως μόνιμο καιρικό φαίνομενο!

Read 614 times
Μοσχούλα Μπέστα Master NLP Life Coach

Μια γυναίκα που περνάει από την καθημερινότητα σε μία περιπέτεια. Πώς καταλήγει να είναι μία επιτυχημένη επιχειρηματίας. Βγαίνοντας νικήτρια από την μάχη με τον καρκίνο στα 34 και με την επιστροφή μου στα θρανία στα 38, η ιστορία μου θα μπορούσε ίσως να αποτελέσει ένα παράδειγμα πίστης στις δυνατότητες του εαυτού μας. Είναι αυτή η θέληση για εξέλιξη που με διαφοροποιεί.

Website: mybestlife.gr

Επικοινωνία

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του My Best Life.